De lekkerste Taart, cake, tussendoortjes en (gezonde) zoetigheden in hilversum

RECEPT | Tropisch Chai Havermoutje

Een fris, fruitig en lekker zomers ontbijt voor echte zoetekauwen. Nu de zomer voorzichtig in aantocht is, is het een perfect moment om dit havermoutje aan je ontbijt-repertoire toe te voegen. Want of de zon nu schijnt of niet, de zomer in huis halen is altijd een goed idee! Dit tropisch chai havermoutje zorgt ervoor dat je je dag vrolijk begint.

Niet zo lang geleden voegde Albert Heijn bevroren passievrucht aan het assortiment toe. Tijd om dat uit te proberen! Dit tropische vruchtje wordt ook wel maracuja genoemd. De leerachtige schil van deze vrucht is hard en glad en je kunt hem niet eten. Maar het zachte vruchtvlees met eetbare pitjes wel. Het heeft een fijne zoetzure smaak die heel erg lekker is in sapjes, smoothies, cakebeslag, ijs en dus ook in havermout. Albert Heijn vroor dat vruchtvlees in in handzame blokjes. Super handig dus voor een snel ontbijtje!

Gecombineerd met mango en kokos, krijg je een zomers en tropisch geheel. Zorg voor een goed rijpe mango, zodat hij lekker zoet is. Dat combineert fijn met het zure tintje van de passievrucht. De chai kruiden zorgen voor een vleugje pit.

Je kunt dit ontbijt warm eten, maar hij is ook erg geschikt als overnight oats. Maak hem in dat geval dus een dag van tevoren. Je hoeft hem dan niet op te warmen, maar zorg er wel voor dat je passievrucht al is ontdooid. Meng alle ingrediënten en laat het geheel een nachtje in de koelkast staan. De volgende ochtend is je ontbijt ready to eat.

Tropisch Chai Havermoutje

14 juni 2020
: 1 persoon
: Makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • 45 gram havermout proteïne
  • 2 blokjes passievrucht uit de vriezer
  • 150 gram Alpro coconut
  • 30 gram eiwitpoeder (vanille of kokos)
  • 20 gram rozijnen
  • ½ mango
  • 1 passievrucht
  • Kokossnippers
  • 1 theelepel Chai Tea Mix
Bereiding
  • Stap 1 Doe de havermout, bevroren passievrucht blokjes, eiwitpoeder, Alpro coconut en rozijnen in een magnetronbestendig bakje of in de steelpan.
  • Stap 2 Roer door elkaar.
  • Stap 3 Verwarm tot je havermout de gewenste dikte heeft en de passievrucht is gesmolten. Roer het geheel tussendoor een aantal keer goed door.
  • Stap 4 Snijd ondertussen de halve mango in stukjes.
  • Stap 5 Snijd de passievrucht doormidden.
  • Stap 6 Roer de chai kruiden door de havermout.
  • Stap 7 Verdeel de mangostukjes, kokossnippers en passievrucht over je havermout.
  • Stap 8 Zet een zonnebril op, trek je teenslippers aan, ga met je gezicht in de zon zitten en waan je in een tropisch paradijs met dit fijne ontbijt. Smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *