De lekkerste Taart, cake, tussendoortjes en (gezonde) zoetigheden in hilversum

RECEPT | Proteïne bananenbrood met appel

Fitboys, fitgirls en alles daar tussenin: opgelet! Dit bananenbrood is de perfecte snack als ontbijt of voor tussendoor. Hij is niet alleen super lekker, je krijgt er ook gelijk een fijne portie extra eiwitten mee binnen. Zonder toegevoegde suikers en bomvol goede voedingsstoffen.

Het heerlijke aan de herfst is, dat je in de Nederlandse natuur overal vers fruit kunt plukken. Bramen, frambozen, bosbessen en natuurlijk fruitbomen vol appels en peren. Van al dat lekkere fruit kun je de mooiste dingen maken! Mijn ouders hebben verschillende fruitbomen in de tuin staan, dus toen ik daar laatst een weekendje was heb ik samen met mijn moeder appels geplukt. Met een doosje vol dook ik de keuken in. Op de fruitschaal lagen nog een paar rijpe bananen en in de koelkast vond ik een bakje yoghurt. 

Tussen alle taartjes door vind ik het fijn om gezond te eten en goed voor mijn lichaam te zorgen. Ik sport graag, dus een bananenbrood dat rijk is aan eiwit leek me het perfecte plan. En met de Chai-kruiden van Green Gypsy Spices is dit brood echt een feestje geworden. Als je deze kruiden niet in huis hebt, kun je het vervangen door kaneel of koek & speculaaskruiden. 

Proteïne bananenbrood met appel

14 oktober 2019
: 1 brood
: Makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • 3 overrijpe grote bananen
  • 2 appels (bijvoorbeeld zelfgeplukte Goudreinetten)
  • 100 gram rozijnen
  • 2 eiwitten
  • 1 ei
  • 100 gram havermout of havermeel
  • 150 gram speltbloem
  • 3 tl. baking soda
  • Snuf zout
  • 1 el Chai kruiden (of kaneel/koek&speculaas kruiden)
  • 1 tl kaneel
  • 250 ml yoghurt (Griekse, volle, halfvolle, het kan allemaal)
  • Sap van een halve citroen
Bereiding
  • Stap 1 Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Stap 2 Doe de havermout in een keukenmachine en maal het helemaal fijn, zodat er een soort havermeel overblijft. Je kunt ook meteen 100 gram havermeel gebruiken.
  • Stap 3 Meng de havermout met de speltbloem, zout, Chai kruiden en kaneel.
  • Stap 4 Prak in een kom de bananen fijn en klop daar de eiwitten en het ei door. Voeg daarna ook de yoghurt toe en klop het geheel kort door.
  • Stap 5 Schil de appels en snijd 1,5 appel in kleine stukjes.
  • Stap 6 Meng het yoghurt-banaan-ei-mengsel met de droge ingrediënten.
  • Stap 7 Voeg daarna ook de rozijnen en de stukjes appel toe aan het geheel.
  • Stap 8 Voeg tot slot de baking soda toe en knijp daar het sap van de citroen over uit. Laat even bruisen en roer het geheel dan goed door.
  • Stap 9 Snijd de overgebleven halve appel in dunne plakjes.
  • Stap 10 Vet een cakevorm in en bekleed hem met bakpapier. Stort je beslag in de cakevorm en leg de plakjes appel in een mooi rijtje bovenop je beslag.
  • Stap 11 Bak je bananenbrood in ongeveer 40 – 50 minuten gaar en goudbruin.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *