De lekkerste Taart, cake, tussendoortjes en (gezonde) zoetigheden in hilversum

RECEPT | Bananenbrood Ontbijt Koekjes

Koekjes als ontbijt is nooit een straf toch? Deze Bananenbrood Ontbijt Koekjes zijn zoet, vullend en lekker gezond. Zodat je er met gemak een (of twee of drie) kunt opsmullen als ontbijt. Bovendien zijn ze super makkelijk mee te nemen en goed te bewaren. Handig voor de mensen die ‘s ochtends liever een kwartiertje langer in bed blijven liggen in plaats van in de keuken staan zwoegen voor een voedzaam ontbijt.

Ik vind koekjes bakken altijd een lekker rustgevende en leuke activiteit voor het weekend. Als je deze koeken op zondagmiddag maakt, heb je heel eenvoudig een lekker ontbijt voor de hele week in huis. Het lijkt een enorme lijst aan ingrediënten, maar waarschijnlijk heb je de meeste dingen al in huis, dus dat is lekker makkelijk. Deze koekjes zijn trouwens ook lekker als tussendoortje. En ik weet zeker dat dit ook niet misstaat in de broodtrommel van je kids.

Je deeg kan in eerste instantie een beetje zacht lijken. Daarom gaan we het halverwege even terugkoelen. Dat komt het bakken ten goede en je kunt het daardoor makkelijker verwerken. Het moeilijkste komt na het bakken, want dan wordt je geduld op de proef gesteld. Je kunt de koekjes het beste helemaal laten afkoelen op een rooster. Als je keuken is gevuld met de overheerlijke geur van deze koeken, is de verleiding waarschijnlijk groot om gelijk al te snoepen, maar geloof mij. Het is het wachten waard! 

Nou, genoeg argumenten om deze koeken een keer te bakken geloof ik. Overtuigd? Tijd om aan de bak te gaan! 

Bananenbrood Ontbijt Koekjes

12 juni 2020
: 9
: Makkelijk

Door:

Ingrediënten
  • 3 eetlepels honing
  • 3 ½ eetlepel roomboter of kokosolie
  • 2 eieren
  • 1 theelepel vanille-extract
  • 2 rijpe bananen
  • 75 gram havermout (proteine)
  • 25 gram havervlokken
  • 170 gram spelt- of havermeel
  • snufje zout
  • 35 gram ongezouten pinda’s
  • 30 gram pecannoten
  • 1 eetlepel Love, Peace & Granola kruiden
  • 25 gram witte chocolade callets
  • 25 gram pure chocolade callets
  • Variatietip: Voeg rozijntjes of ander gedroogd fruit toe in plaats van de chocolade callets.
Bereiding
  • Stap 1 Smelt de boter of kokosolie.
  • Stap 2 Voeg de honing toe en mix goed door elkaar.
  • Stap 3 Voeg 1 voor 1 de eieren toe en mix door.
  • Stap 4 Prak de bananen helemaal fijn tot moes.
  • Stap 5 Voeg de bananen en het vanille-extract toe aan het eimengsel en mix door.
  • Stap 6 Voeg beide havermoutjes, het meel, de noten (eventueel fijngehakt), zout en kruiden toe.
  • Stap 7 Spatel het geheel voorzichtig door elkaar.
  • Stap 8 Voeg tenslotte de chocolade callets toe en spatel ze door het deeg.
  • Stap 9 Zet het deeg afgedekt voor minstens 1,5 uur in de koelkast.
  • Stap 10 Verwarm de oven voor op 160 graden.
  • Stap 11 Gebruik per koek ongeveer 3 eetlepels deeg.
  • Stap 12 Maak een bol tussen je handpalmen en druk de koeken een beetje plat (tot ongeveer 0,5 cm) op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Stap 13 Bak de koeken in ongeveer 25 minuten gaar en goudbruin.
  • Stap 14 Nu komt het moeilijkste: Laat de koeken volledig afkoelen op een rooster.
  • Stap 15 Afkoelen klaar? Smullen maar!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *